Chirowerking

Chiro, wat is dat?

Chiro Samjolé wil aan alle meisjes vanaf het eerste leerjaar tot het zesde middelbaar elke zondag supertoffe activiteiten aanbieden. Dat gaat van denderende pleinspelen over detectivespelen en verrassende zoektochten naar luidkeelse zangstonden en creatieve uitspattingen. Het Chirojaar begint in september en eindigt met een spetterend kamp in de zomervakantie.

Communicatie

In ons tweemaandelijks krantje ‘De Chirograaf’ vertellen we niet alleen over het wel en wee op en rond ons Chiroplein, maar ook de agenda van de komende twee maanden is daar in te lezen. Dit wordt ook telkens via mail en Facebook meegedeeld. Bij speciale gelegenheden zoals Christus Koning, zwemmen, Megaspeldag,… wordt ook telkens een brief met alle info aan de leden meegegeven en gemaild naar alle ouders. Ontvangt u onze mails niet? Laat het ons dan zeker weten! Voor de ouders met Facebook is het ook heel handig om Chiro Samjolé ‘leuk te vinden’, aangezien we daar de dag zelf nog mededelingen kunnen plaatsen voor de vergeetachtigen onder ons. Natuurlijk kan alle info ook altijd op deze site gevonden worden!

Lidgeld

We proberen er steeds voor te zorgen dat onze Chiro voor iedereen bereikbaar is. In het begin van het jaar betaal je 30 euro lidgeld voor je eerste dochter en eventueel 25 euro voor je tweede dochter in de Chiro. Daarvan gaat een grote hap naar Chiro Nationaal (dat is de overkoepelende organisatie van alle Chiro’s in België) om je kind te verzekeren. Verder bieden we elke zondag geheel vrijblijvend een beker frisdrank aan voor 50 cent. Op speciale zondagen of weekendjes per afdelingen kan er al eens iets meer gevraagd worden maar dit zal altijd op voorhand vermeld worden.

Kamp

We gaan elk jaar op kamp van 31 juli t.e.m. 10 augustus of van 1 t.e.m. 11 augustus. De streek hangt af van jaar tot jaar. De Speelclubs gaan zeven dagen mee en vertrekken pas op 3 of 4 augustus. Voor de kleinste afdelingen is er ook een infoavond waarop een woordje uitleg wordt gegeven over het kamp. Eind juni volgt dan de inschrijvingsavond waarop u uw dochter kan komen inschrijven voor kamp. Midden juli zitten de kampboekjes in de brievenbus waarin u alle nodige informatie vindt zoals het precieze adres, de nodige verkleedkleren,… Het vertrek naar de kampplaats is voor de afdelingen verschillend: de jongste afdelingen worden gebracht door ouders en vanaf de Tippers fietsen we.

10 dagen op kamp gaan kan niet voor niets natuurlijk, maar we proberen onze prijzen zo laag mogelijk te houden. Jammer genoeg worden de kampplaatsen steeds duurder en kunnen we dus niet anders dan onze prijzen te laten mee stijgen.

Heeft u het echter moeilijk om dit alles te bekostigen? Wij kunnen hierin bijspringen zodat uw dochter niks hoeft te missen. Aarzel dus niet om ons aan te spreken!

Speciale chirozondagen

Soms doen we eens gek en hebben we een speciale Chirozondag. Dit wordt altijd op voorhand meegedeeld. We beginnen het Chirojaar met ‘De Eerste Chirozondag’ waarop de kinderen allerlei proefjes doen om door te schuiven naar de volgende afdeling. Iets verder in september hebben we de ‘Startdag’. Die dag nemen we het op tegen de jongens van Chiro Brug Zelzate. We strijden ieder jaar om de wisselbeker aan de hand van leuke spelletjes en maken we het jaarthema van Chiro Nationaal bekend. Ook ‘Christus Koning’ in november is samen met de jongens van Chiro Brug. Die dag gaan we naar de kerk, waar we Chiroliedjes zingen, en spelen we per afdeling een spel. In maart is er ook een ‘Megaspeldag’. Dat is een evenement met alle Chiro’s van ons gewest Grenskant en ook daar moeten we strijden om de wisselbeker van beste Chiro. De Megaspeldag gaat ieder jaar in een andere gemeente door. Op het einde van juni komen we dan aan de ‘Laatste Chirozondag’. Die dag gaan we naar een speciale plaats om nog een laatste keer te ravotten voor de zomervakantie. Verder zijn er nog de kerstfeestjes, de mosselsouper, de ouderavond, de moederdagbrunch, de carwash,…

KLEDIJ

UNIFORM

Je hebt maar één blik nodig om te weten: dat is Chiro. Je herkent ons aan onze Chirokleren. We zien er allemaal anders uit maar toch is het duidelijk dat we samen horen. En dat is nu net waarom we voor Chirokleren kiezen. Ons uniform bestaat uit een beige rok of broek, een rode T-shirt en een blauwe sweater of hemd. In de Chirowinkel ‘de Banier’ kan je het officiële uniform aanschaffen, maar dat is pas verplicht vanaf de Kwiks. Het hoeft ook niet meteen aangeschaft te worden, laat je kind gerust eerst eens proeven van de Chiro. In de Banier kan je de kleren passen en je vindt er het hele assortiment. Een volledig uniform kost afhankelijk van de maat ongeveer 90 euro voor de kleinsten en 110 euro voor de grootsten. Dit is niet goedkoop, maar het gaat wel ontzettend lang mee. De dichtstbijzijnde Banier vind je in het Hoefslagstraatje 1 in Gent. Voor meer informatie kan je terecht op http://www.debanier.be.

Wanneer u de kledij in de Banier te duur vindt, kunt u ons altijd contacteren. Wij hebben namelijk een groot assortiment aan tweedehandskledij. Vraag dit gerust eens na bij de leiding.

Zelf hebben verkopen wij ook onze eigen truien! Deze kosten 30 euro per stuk. Kom gerust eens langs om te passen!

Wanneer u de kledij in de Banier te duur vindt, kunt u ons altijd contacteren. Wij hebben namelijk een assortiment aan tweedehandskledij.